Yoga

Yoga

Yoga

In 2010 ben ik met yoga in contact gekomen en sindsdien kan ik mijn leven zonder niet meer voorstellen. Het is een heel belangrijk onderdeel van wie ik ben, het is een deel van mij. Yoga draagt voor mij bij aan het goed voor mezelf zorgen, het in balans blijven of daar weer komen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Ik begin mijn dag op mijn yogamat, om dat moment voor mezelf te creëren. Mocht het zich voordoen dat het me niet lukt om op die manier de dag te starten, dan merk ik dat vaak de rest van de dag.

Door de jaren heen heb ik veel yoga opleidingen, -trainingen, -workshops en -retreats gevolgd in binnen- en buitenland van verschillende teachers (nationaal en internationaal). Mijn eerste Teacher Training was een Ashtanga Teacher Training (waarna er nog een aantal volgden). Een paar jaar geleden heb ik ook een Vinyasa Yoga Teacher Training gedaan op Bali. Ik ben daar een maand geweest en het was een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven waar ik nog elke dag dankbaar voor ben. Daarna heb ik een aantal Yin Yoga Teachter Trainings gevolgd, met onder meer verdiepingen in de chakra’s, de TCM en meridianenleer, meditatie en Qi Qong. Nog dagelijks ben en blijf ik me verbreden en verdiepen en de volgende opleiding staat ook al weer op het programma.

Mijn werk als yogadocente heb ik een tijd lang gecombineerd met het therapeut zijn door middel van het geven van 1 op 1 yogasessie aan mijn cliënten. Dit is een heel bijzondere combinatie. Doordat ik weet als therapeut wat er op fysiek en mentaal niveau speelt bij iemand, kan ik daar tijdens een yogasessie op inspelen, puur op de behoeften van die persoon. Ik heb ervaren wat de impact van die sessies zijn op mijn clienten en hoe ze bijdragen aan hun welzijn, aan hun algehele gezondheid, op fysiek, mentaal en emotioneel terrein. Een persoonlijkere en individuelere en daarmee completere aanpak kan wat mij betreft bijna niet.

Sinds februari 2021 ben ik niet meer praktiserend Orthomoleculair Darmtherapeut en richt ik me volledig op het geven van 1 op 1 yogasessies. Echter, alle kennis en informatie die ik als therapeut nodig heb om iemand te kunnen behandelen, blijven en zijn nog steeds uitgangspunt voor mij en mijn yogasessies, waardoor die persoonlijke aanpak en benadering gewaarborgd blijft. Dat is namelijk waar ik voor sta en in geloof.